Met een prospectiedossier verzamelt u informatie die nog tot de verkoop of verhuur moet leiden. Het omvat voornamelijk de vastgoedinformatie van het gekoppelde object. Als deze reeds in een verdere fase zit, kan u ook opteren meteen een verkoop- of verhuurdossier aan te maken. Naast onderstaande componenten zullen dan ook de componenten van dat type dossier direct beschikbaar worden gesteld.

Wettelijke componenten:

1. Gewestinfo
  2. Recht van voorkoop
  3. Onroerend erfgoed
  4. Informatieplicht overstromingsgevaar

Commerciële componenten:

1. Gemiddelde vastgoedprijzen
  2. Luchtfoto's en historische kaarten
  3. Omgevingsrapport
  4. Mobiscore
  5. Premies

Extra componenten:

1. Digitaal tekenen

Er is geen verplichting alle componenten te gebruiken of dezelfde volgorde te hanteren. Wel vullen sommige componenten informatie bij andere componenten waarbij de volgorde van belang kan zijn zodat u dit niet nogmaals hoeft in te vullen. Componenten kunnen indien gewenst in de algemene instellingen als per dossier in-/uitgeschakeld worden.