Hieronder kan u een uitgebreide installatieprocedure vinden.

Mocht u na het voltooien van onderstaande stappen in verschillende internetbrowsers nog problemen ondervinden, kan u ons steeds verder via mail of telefonisch bereiken.

Vermeld dan zeker welk besturingssysteem (Windows, Mac) u gebruikt, de geteste internetbrowsers (Internet Explorer, Google Chrome, Firefox, Safari) en of u een anti-virus/firewall gebruikt.

Gelieve ons ook een printscreen van de foutmelding op te sturen, zo kunnen we een snellere oplossing voorzien.

Belangrijk:

• Sluit alle overbodige programma’s.
  • Steek uw eID 1 minuut op voorhand in uw kaartlezer.
  • We raden aan dat u Chrome of Firefox gebruikt, maar u kan het steeds eerst in uw browser naar keuze proberen.
  • Pauzeer uw anti-virus/firewall tijdelijk tijdens de installatieprocedure. (Raadpleeg hier de instructies van de overheid per anti-virus: www.loginhulp.be/134-Configureer_de_antivirus.html)

1) De eID software installeren

• Download en installeer eID software via de "Gratis download" knop.
  • Download en installeer eID viewer. (knop “Gratis download eID viewer”)
  • Sluit uw internetbrowser en ga naar stap 2.

2) Certificaten valideren

• Open het programma eID viewer.

• Wanneer de eID-software en viewer correct zijn geïnstalleerd ziet u na enkele seconden uw persoonlijke gegevens en foto verschijnen.

• Open het tabblad Certificaten:
    • Duid “UW NAAM (Authentication)” aan en druk op "Nu valideren". Deze actie heeft geen visueel effect, de pagina blijft onveranderd.
    • Klik op “UW NAAM (Signature)” en druk op "Nu valideren".
    • Sluit de eID viewer.
    • Gebruikt u de internetbrowser Firefox? Ga dan naar stap 2.1.
    • Indien u een andere browser gebruikt, herstart de computer en ga naar stap 3.

2.1) Firefox addon (enkel indien u Firefox als internetbrowser gebruikt)

• Druk op "Toevoegen aan Firefox" en bevestig door nogmaals op "Toevoegen" te klikken.

• Wanneer u de melding “eID België is aan Firefox toegevoegd” krijgt, sluit u de internetbrowser en herstart u de computer.

3) eID testen

• Druk onderaan op Start de test.
  • Er verschijnt een venster waar u uw certificaat “UW NAAM (Authentication)” kan selecteren en druk op OK.
  • Er verschijnt een venster waar u uw pincode kan invoeren en druk op OK.
  • Wanneer u de onderstaande melding krijgt, bent u nu klaar om op onze toepassingen aan te melden met eID.