1) Een account aanmaken

Indien u nog nooit eerder een Immo-Connect hebt aangemaakt, surf dan naar www.immo-connect.be. Hier ziet u de landingspagina, waarop u naar beneden scrolt om de knop 'aanmelden' te zien:

Om zeker te zijn dat u geen bestaand profiel heeft, probeer u eerst aan te melden met uw eID.
Indien er geen profiel van u wordt gevonden, klikt u links in beeld op de knop “een nieuwe Immo-Connect account aanmaken”.

U komt op het scherm waar u uw account-informatie dient in te geven:
  • Uw Naam en Voornaam, zoals aangegeven op uw identiteitskaart.
  • Een gebruikersnaam, er wordt automatisch één voorgesteld, maar u kan deze zelf aanpassen. Iedere gebruikersnaam moet uniek zijn en dient uit minstens 6 tekens te bestaan.
  • Een persoonlijk e-mailadres, bij voorkeur een privé mailadres. Dit mailadres moet uniek zijn en kan niet verbonden zijn met een ander profiel.
  • Een wachtwoord dat uit minstens 8 tekens bestaat.

Door een Immo-Connect account aan te maken, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.

2) Activeren

De volgende stap is het activeren van uw account. Om te bevestigen dat uw e-mailadres geldig is, wordt via e-mail een activatiecode gestuurd naar het mailadres dat u hebt opgegeven bij de aanmaak van uw account.
Deze activatiecode bestaat uit 6 letters en/of cijfers. Zolang deze activatiecode niet ingegeven wordt zal u zich niet kunnen aanmelden op uw nieuwe account.

Mocht u mail waarin uw code verstuurd wordt kwijtraken, kan u vanop dezelfde pagina een nieuwe mail met activatiecode versturen.

3) eID koppelen

Vervolgens is het belangrijk dat u uw eID koppelt. Wettelijk zijn voor het gebruik van bepaalde tools erkenningen vereist die enkel via het eID opgehaald kunnen worden. Deze erkenningen geven aan dat jij, vanwege je beroep, gevoelige informatie mag opvragen en inkijken.

Zonder uw eID zal u dus geen toegang hebben tot het merendeel van onze tools en zult u ook een foutmelding krijgen als u zich probeert aan te melden.

4) (Optioneel) ItsMe koppelen

Een laatste, optionele stap is het koppelen van uw ItsMe aan uw profiel. Dit kan het aanmelden voor bepaalde tools vergemakkelijken maar is geen vervanging voor het koppelen van uw eID.