De procedure voor Windows en Mac zijn identiek.

•Surf naar: https://eid.belgium.be

•Download en installeer eID software. (knop “Gratis download”)

•Download en installeer eID viewer. (knop “Gratis download eID viewer”)

•Sluit de internetbrowser.

•Open het programma eID viewer.

•Wanneer eID software en viewer correct zijn geïnstalleerd ziet u na enkele seconden uw persoonlijke gegevens en foto verschijnen.

•Open het tabblad Certificaten:

•o Duid “UW NAAM (Authentication)” aan en druk op Nu valideren. (Er zal niets verschijnen)

•o Doe hetzelfde voor “UW NAAM (Signature)”.

•Sluit de eID viewer.

•Optioneel: Indien u Firefox gebruikt dient u ook het volgende te installeren

https://addons.mozilla.org/nl/firefox/addon/belgium-eid

•Herstart de computer.