De procedure voor Windows en Mac zijn identiek.

• Surf naar: https://eid.belgium.be
  • Download en installeer eID software. (knop “Gratis download”)
  • Download en installeer eID viewer. (knop “Gratis download eID viewer”)
  • Sluit de internetbrowser.
  • Open het programma eID viewer.
  • Wanneer eID software en viewer correct zijn geïnstalleerd ziet u na enkele seconden uw persoonlijke gegevens en foto verschijnen.
  • Open het tabblad Certificaten:
  • o Duid “UW NAAM (Authentication)” aan en druk op Nu valideren. (Er zal niets verschijnen)
  • o Doe hetzelfde voor “UW NAAM (Signature)”.
  • Sluit de eID viewer.
  • Optioneel: Indien u Firefox gebruikt dient u ook het volgende te installeren
    https://addons.mozilla.org/nl/firefox/addon/belgium-eid
  • Herstart de computer.