Wanneer u via MyRent Pro een dossier wil laten registreren, zijn mogelijks meerdere bedragen van toepassing:

• Enerzijds gelden de eventuele registratierechten, zoals berekend door FOD Financiën. Deze krijgt u (na het verzenden) te zien op het detail van uw dossier, alsook aan de hand van de 'Uitnodiging tot betaling'. Pas wanneer u deze aan FOD Financiën betaalt heeft, zal het registratiekantoor overgaan tot de verwerking van uw dossier.
  • Anderzijds wordt voor het verzenden van huurovereenkomsten een administratieve kost aangerekend, welke u eenvoudig kan betalen via de prepaid Wallet van uw organisatie. Deze kost geldt op het niveau van een dossier; dit wil zeggen dat u per dossier slechts eenmalig een administratieve kost betaalt bij het initiële verzenden van het dossier. Voegt u later documenten toe aan een eerder verzonden dossier, dient u voor het verzenden van deze nieuw toegevoegde documenten geen extra administratieve kost te betalen. De exacte kost krijgt u steeds te zien op het laatste scherm van de ingave van een dossier, voor u op 'Versturen' klikt.

Voor de administratieve kost voorziet CIB Vlaanderen / FEDERIA voor haar leden een ristorno van 6,00€ excl. btw per dossier, wat tot gevolg heeft dat voor de CIB Vlaanderen / FEDERIA leden de volledige administratieve kost van 6,00€ excl. btw voor de huurovereenkomsten huisvesting door CIB Vlaanderen / FEDERIA ten laste wordt genomen en voor alle andere huurovereenkomsten de kost wordt gehalveerd van 12,00€ excl. btw naar 6,00€ excl. btw.